OVER ONS

Atelier Square Circle is een initiatief van Jos van der Haar en Sylvie Maier en is een virtueel podium voor verschillende vormen van beeldende kunst. In de collectie treft u veel van hun werk aan. Daarnaast zijn er werken in stock van andere kunstenaars. Zo nu en dan wordt een kunstenaar, duo of collectief uitgenodigd de collectie aan te vullen.

square circle

Jos van der Haar

Jos is een maker. Hij gebruikt veel verschillende materialen, van steigerbuis tot halfedelstenen, van hout tot messing, van schilderdoek tot steen. Toeval speelt vaak een rol evenals nieuwsgierigheid naar hoe materiaal zich gedraagt. Het resultaat is vaak abstract en kleurrijk.

Sylvie Maier

Sylvie maakt schilderijen, beelden, keramiek, objecten en diorama’s. Doorgaans realistisch en het heeft dikwijls een staart. Met andere woorden, geïnspireerd door dieren en natuur. Soms met een ‘twist’ die stemt tot nadenken.

Sylvie maakt op verzoek/ in opdracht auragraphs en krachtbeeldjes.
Een auragraph is een zielstekening (in dit geval een aquarel van 25 x 31 cm ), intuïtief gemaakt op basis van een paar gegevens, zoals bij voorbeeld de geboortedatum.
Een krachtbeeldje (10 à 15 cm) is een gestileerd beeldje van een totemdier of een ander dier dat voor de opdrachtgever belangrijk is.
Bij ‘Collectie Sylvie’ staan een paar voorbeelden en verdere informatie hierover.

Zie onder ‘Collectie Sylvie’ een paar voorbeelden van zulke auragraphs. In het midden staat altijd een totemdier, dat belangrijk is voor die persoon, eromheen kunnen kleuren, symbolen, planten etc. een plaats krijgen.
Als de aquarel klaar is wordt de auragraph mondeling toegelicht in een afspraak met degene voor wie de auragraph is bedoeld. Zonodig kan dit ook schriftelijk gebeuren.